Knowledge Booster: Sale of Goods Act Edition (08 Mar 2026)
Welcome to today's Sale of Goods Act Knowledge Booster! We've handpicked 10 essential questions from our database to help you sharpen your skills. Dive in and test your knowledge!
Q1. Sale of Goods Act में “Delivery” कितने प्रकार की होती है? How many types of “Delivery” are there in the Sale of Goods Act?
- A) 1
- B) 2
- C) 3
- D) 4
Correct Answer: 3
Q2. Section 16 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 16 Sale of Goods Act deal with?
- A) Warranty
- B) Ownership
- C) Title transfer
- D) Condition
Correct Answer: Title transfer
Q3. Section 14 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 14 Sale of Goods Act deal with?
- A) Capacity
- B) Conditions and Warranties
- C) Consideration
- D) Consent
Correct Answer: Conditions and Warranties
Q4. Sale of Goods Act में “Future goods” किसे कहते हैं? What is called “Future goods” in the Sale of Goods Act?
- A) Existing goods
- B) Goods to be manufactured or acquired later
- C) Sold goods
- D) Mortgaged goods
Correct Answer: Goods to be manufactured or acquired later
Q5. Section 10 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 10 Sale of Goods Act deal with?
- A) Sale of existing goods
- B) Sale of contingent goods
- C) Sale of future goods
- D) All of above
Correct Answer: Sale of future goods
Q6. Section 37 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 37 Sale of Goods Act deal with?
- A) Seller's lien
- B) Buyer's rights
- C) Unpaid seller’s right to withhold delivery
- D) Ownership
Correct Answer: Unpaid seller’s right to withhold delivery
Q7. Sale of Goods Act में Sale by Auction कब complete होता है? When is Sale by Auction complete under the Sale of Goods Act?
- A) When bid accepted
- B) When payment done
- C) When goods delivered
- D) When signed
Correct Answer: When bid accepted
Q8. Sale of Goods Act में “Contract of Sale” किस धारा में defined है? In which section of the Sale of Goods Act is “Contract of Sale” defined?
- A) Section 6
- B) Section 5
- C) Section 4
- D) Section 7
Correct Answer: Section 4
Q9. Sale of Goods Act में Implied conditions कितने प्रकार की होती है? How many types of Implied Conditions are there in the Sale of Goods Act?
- A) 2
- B) 3
- C) 4
- D) 5
Correct Answer: 3
Q10. Section 15 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 15 Sale of Goods Act deal with?
- A) Contract formation
- B) Effect of Conditions and Warranties
- C) Ownership
- D) Payment
Correct Answer: Effect of Conditions and Warranties
Best portal for railway departmental exam
mycbt.in - join free
Comments 0
Post CommentNo comments yet. Be the first to comment!