Knowledge Booster: AOM PYQS Edition (12 Sep 2026)
Welcome to today's AOM PYQS Knowledge Booster! We've handpicked 10 essential questions from our database to help you sharpen your skills. Dive in and test your knowledge!
Q1. Shunting operations are controlled by fixed signals hand signals and?
- A) Letter
- B) Office order
- C) Verbal order
- D) Special order
Correct Answer: Verbal order
Q2. Periodical Medical Examination is done at the termination of every period of --- till the attainment of 45 years?
- A) 3 years
- B) 4 years
- C) 5 years
- D) 6 years
Correct Answer: 4 years
Q3. W/L board is provided at what distance before Level crossing gate?
- A) 250 m
- B) 350 m
- C) 600 m
- D) 800 m
Correct Answer: 600 m
Q4. In case of emergency, CC+6 loaded wagons can be permitted on excepted CC+6 routes. Permission can be given by?
- A) PCE
- B) PCOM
- C) CRS
- D) None of these
Correct Answer: PCE
Q5. Which member of the Railway Board is responsible for compilation of operating and other types of railway statistics ? ? [ रेलवे बोर्ड का कौन सा सदस्य ऑपरेटिंग और अन्य प्रकार के रेलवे आंकड़ों के संकलन के लिए जिम्मेदार है? ? ]
- A) Member, Operations and Business Development
- B) Member, Infrastructure
- C) Member, Traction and Rolling Stock
- D) Member, Finance
Correct Answer: Member
Q6. What is the full form of "GCT"?"
- A) Gati Shakti Carriage Terminal
- B) Gati Shakti Multi-Modal Cargo Terminal
- C) Government Cargo Terminal
- D) Goods Cargo Terminal
Correct Answer: Gati Shakti Multi-Modal Cargo Terminal
Q7. What details related to crew and guards are ensured by CMS?
- A) Details of Rest
- B) Details of medical treatment
- C) Training details
- D) Details of all the options given
Correct Answer: Details of all the options given
Q8. A zone has 33 empty BCN on hand at 00.00 hrs. Unloading for the day is 18 BCN and empty receipt forecast is 22 BCN. If the loading for day is 17 BCN, what will be the closing balance of empty BCN? 00.00 BCN BCN BCN BCN , BCN ? [ एक ज़ोन में 00.00 बजे 33 खाली बीसीएन हैं। दिन के लिए उतारना 18 BCN है और खाली रसीद का पूर्वानुमान 22 BCN है। यदि दिन के लिए लोडिंग 17 BCN है, तो खाली BCN का समापन संतुलन क्या होगा? 00.00 BCN BCN BCN BCN, BCN? ]
- A)
- B) 56 [ 56 ]
- C) 66 [ 66 ]
- D) 46 [ 46 ]
Correct Answer: 58 [ 58 ]
Q9. Colour light Distant Signal may be combined with LSS Gate Stop Signal etc. under: -
- A) Approved Special Instruction
- B) Special Instruction
- C) Working Instruction
- D) None of these
Correct Answer: Approved Special Instruction
Q10. What is MILRAIL used for?
- A) Goods Traffic
- B) Passenger Traffic
- C) Military Traffic
- D) Departmental Traffic
Correct Answer: Military Traffic
Best portal for railway departmental exam
mycbt.in - join free
Comments 0
Post CommentNo comments yet. Be the first to comment!