Knowledge Booster: Sale of Goods Act Edition (23 May 2026)
Welcome to today's Sale of Goods Act Knowledge Booster! We've handpicked 10 essential questions from our database to help you sharpen your skills. Dive in and test your knowledge!
Q1. Section 14 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 14 Sale of Goods Act deal with?
- A) Capacity
- B) Conditions and Warranties
- C) Consideration
- D) Consent
Correct Answer: Conditions and Warranties
Q2. Section 23 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 23 Sale of Goods Act deal with?
- A) Ownership transfer
- B) Delivery of goods
- C) Risk transfer
- D) Contract formation
Correct Answer: Delivery of goods
Q3. Section 6 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 6 Sale of Goods Act deal with?
- A) Capacity of parties
- B) Transfer of property
- C) Goods definition
- D) Contract formation
Correct Answer: Transfer of property
Q4. Sale of Goods Act में “Delivery” कितने प्रकार की होती है? How many types of “Delivery” are there in the Sale of Goods Act?
- A) 1
- B) 2
- C) 3
- D) 4
Correct Answer: 3
Q5. Sale of Goods Act में “Goods” की परिभाषा किस धारा में है? In which section of the Sale of Goods Act is the definition of “Goods” given?
- A) Section 2(1)
- B) Section 2(7)
- C) Section 3(1)
- D) Section 4(1)
Correct Answer: Section 2(7)
Q6. Section 16 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 16 Sale of Goods Act deal with?
- A) Warranty
- B) Ownership
- C) Title transfer
- D) Condition
Correct Answer: Title transfer
Q7. Sale of Goods Act का मुख्य उद्देश्य क्या है? What is the main objective of the Sale of Goods Act?
- A) Criminal liability
- B) Goods sale और transfer of ownership rules
- C) Tax rules
- D) Contract enforcement
Correct Answer: Goods sale और transfer of ownership rules
Q8. Sale of Goods Act में “Contract of Sale” किस धारा में defined है? In which section of the Sale of Goods Act is “Contract of Sale” defined?
- A) Section 6
- B) Section 5
- C) Section 4
- D) Section 7
Correct Answer: Section 4
Q9. Section 7 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 7 Sale of Goods Act relate to?
- A) Sale of contingent goods
- B) Sale of future goods
- C) Sale of existing goods
- D) All of above
Correct Answer: Sale of existing goods
Q10. Section 10 Sale of Goods Act किससे संबंधित है? What does Section 10 Sale of Goods Act deal with?
- A) Sale of existing goods
- B) Sale of contingent goods
- C) Sale of future goods
- D) All of above
Correct Answer: Sale of future goods
Best portal for railway departmental exam
mycbt.in - join free
Comments 0
Post CommentNo comments yet. Be the first to comment!