Knowledge Booster: Works Programme PWP FWP IRPSM Edition (17 Aug 2026)
Welcome to today's Works Programme PWP FWP IRPSM Knowledge Booster! We've handpicked 10 essential questions from our database to help you sharpen your skills. Dive in and test your knowledge!
Q1. Norms under Permissible Cost means _____________ अनुमेय लागत के अंतर्गत मानदंड का अर्थ है _____________
- A) Balance period of works in progress
- B) Likely Period of completion of works
- C) Completed period of earlier works
- D) None of these
Correct Answer: Likely Period of completion of works
Q2. Unique Project ID (in IRPSM) consists of ______ digits IRPSM में अद्वितीय प्रोजेक्ट आईडी में ______ अंक होते हैं।
- A) 14
- B) 12
- C) 10
- D) 16
Correct Answer: 14
Q3. First two digits of Project ID (in IRPSM) represents_____ प्रोजेक्ट आईडी (आईआरपीएसएम में) के पहले दो अंक _____ को दर्शाते हैं।
- A) Plan Head
- B) Year of Sanction
- C) Zonal Railway
- D) Division
Correct Answer: Zonal Railway
Q4. Co-ordinator for LSWP at Division is ___________ डिवीजन में LSWP के समन्वयक ___________ हैं।
- A) Respective Branch Officer for Respective Plan Heads
- B) Sr.DEN (Co-ordination)
- C) DRM
- D) ADRM
Correct Answer: Sr.DEN (Co-ordination)
Q5. Plan Head co-ordinator for PH 32 Level Bridge works is _____ पीएच 32 लेवल ब्रिज के निर्माण कार्य के लिए योजना प्रमुख समन्वयक _____ हैं।
- A) CBE
- B) CTE
- C) PCE
- D) CPDE
Correct Answer: CBE
Q6. Plan Head Co-ordinator for Plan Head 29 - Road Safety Works - Level Crossing GCTEates is ___________ योजना प्रमुख 29 - सड़क सुरक्षा कार्य - लेवल क्रॉसिंग के लिए योजना प्रमुख समन्वयक GCTEates ___________ हैं।
- A) CBE
- B) CTE
- C) PCE
- D) None of these
Correct Answer: None of these
Q7. The Works Programme consists of ______ stages कार्य कार्यक्रम में ______ चरण शामिल हैं।
- A) 2
- B) 3
- C) 4
- D) 5
Correct Answer: 4
Q8. Umbrella works concept introduced in the Financial Year ____________ वित्तीय वर्ष ____________ में अम्ब्रेला वर्क्स की अवधारणा शुरू की गई।
- A) 2018-19
- B) 2019-20
- C) 2020-21
- D) 2021-22
Correct Answer: 2018-19
Q9. IRPSM stands for Indian Railways ____________ आईआरपीएसएम का मतलब इंडियन रेलवे है ____________
- A) Planning Surveys & Management
- B) Planning Sanction & Management
- C) Projects Sanction & Maintenance
- D) None of these
Correct Answer: None of these
Q10. The Works Programme consists of _____ stages. कार्य कार्यक्रम में _____ चरण शामिल हैं।
- A) 4
- B) 3
- C) 2
- D) 5
Correct Answer: 4
Best portal for railway departmental exam
mycbt.in - join free
Comments 0
Post CommentNo comments yet. Be the first to comment!