Knowledge Booster: Works Programme PWP FWP IRPSM Edition (30 Aug 2026)
Welcome to today's Works Programme PWP FWP IRPSM Knowledge Booster! We've handpicked 10 essential questions from our database to help you sharpen your skills. Dive in and test your knowledge!
Q1. IRPSM stands for Indian Railways ____________ आईआरपीएसएम का मतलब इंडियन रेलवे है ____________
- A) Planning Surveys & Management
- B) Planning Sanction & Management
- C) Projects Sanction & Maintenance
- D) None of these
Correct Answer: None of these
Q2. Co-ordinator for LSWP at Division is ___________ डिवीजन में LSWP के समन्वयक ___________ हैं।
- A) Respective Branch Officer for Respective Plan Heads
- B) Sr.DEN (Co-ordination)
- C) DRM
- D) ADRM
Correct Answer: Sr.DEN (Co-ordination)
Q3. LSWP (Lump Sum Works Programme) Works completed in ________________ एलएसडब्ल्यूपी (एकमुश्त कार्य कार्यक्रम) के तहत ________________ में पूर्ण किए गए कार्य
- A) 1 or 2 years
- B) 2 years
- C) 1 year
- D) Six Months
Correct Answer: 1 or 2 years
Q4. Plan Head Co-ordinator for Plan Head 29 - Road Safety Works - Level Crossing GCTEates is ___________ योजना प्रमुख 29 - सड़क सुरक्षा कार्य - लेवल क्रॉसिंग के लिए योजना प्रमुख समन्वयक GCTEates ___________ हैं।
- A) CBE
- B) CTE
- C) PCE
- D) None of these
Correct Answer: None of these
Q5. Target date for submission of proposals of New Works for 2024-25 Works Programme is ____________ 2024-25 के कार्य कार्यक्रम के लिए नए कार्यों के प्रस्ताव प्रस्तुत करने की लक्षित तिथि ____________ है।
- A) 01.12.2023
- B) 15.12.2023
- C) 01.01.2024
- D) 15.12.2024
Correct Answer: 01.12.2023
Q6. The Works Programme consists of ______ stages कार्य कार्यक्रम में ______ चरण शामिल हैं।
- A) 2
- B) 3
- C) 4
- D) 5
Correct Answer: 4
Q7. Unique Project ID (in IRPSM) consists of ______ digits IRPSM में अद्वितीय प्रोजेक्ट आईडी में ______ अंक होते हैं।
- A) 14
- B) 12
- C) 10
- D) 16
Correct Answer: 14
Q8. First two digits of Project ID (in IRPSM) represents_____ प्रोजेक्ट आईडी (आईआरपीएसएम में) के पहले दो अंक _____ को दर्शाते हैं।
- A) Plan Head
- B) Year of Sanction
- C) Zonal Railway
- D) Division
Correct Answer: Zonal Railway
Q9. Norms under Permissible Cost means _____________ अनुमेय लागत के अंतर्गत मानदंड का अर्थ है _____________
- A) Balance period of works in progress
- B) Likely Period of completion of works
- C) Completed period of earlier works
- D) None of these
Correct Answer: Likely Period of completion of works
Q10. The Works Programme consists of _____ stages. कार्य कार्यक्रम में _____ चरण शामिल हैं।
- A) 4
- B) 3
- C) 2
- D) 5
Correct Answer: 4
Best portal for railway departmental exam
mycbt.in - join free
Comments 0
Post CommentNo comments yet. Be the first to comment!